Aktualno

DZZŽ Ljubljana praznuje 20 let!

Društvo za zaščito živali Ljubljana te dni praznuje 20-letnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so organizirali predavanje, v katerem so povzeli nekaj izkušenj iz dveh desetletij delovanja.

Svojo pot so pričeli s pomočjo posameznim živalim, ko pa se je situacija z zavetišči pri nas bolje uredila, so se preusmerili v preventivno delovanje, osveščanje in izobraževanje, ”saj je prepoznalo, da lahko tako najbolje pomaga največ živalim,” je v predavanju: Razumem, da lahko pomagam, ki so ga ob obletnici organizirali, povedala Alja Willenpart, prostovoljka in kinološka inštruktorica v društveni pasji šoli.

”Danes se na društvo obračajo ljudje, ki želijo pomagati, pri tem pa so ključne prave informacije. Najdejo na primer mladiča divje živali in menijo, da je zapuščen, v resnici pa je njegova mama blizu in se morajo ljudje umakniti, da se bo lahko vrnila k njemu. Včasih lahko živalim pomagamo tako, da se čemu odpovemo, na primer izdelkom, ki so bili testirani na živalih, turističnim atrakcijam, ki uporabljajo divje živali v ujetništvu, jajcem iz baterijske reje ali pa opremi, ki živalim povzroča strah ter bolečino. Društvo skozi svoje dejavnosti informira javnost o ozadju izdelkov in storitev, ki so povezane z živalmi, ter svetuje boljše alternative,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Pri tem sporočajo, da je – če želimo pomagati – najbolje pričeti kar doma – pri svojih živalih in v svojem lokalnem okolju. Opozarjajo, da sta znanje in razumevanje ključnega pomena, tako o živalski vrsti in njenih potrebah, kot o posamezni živali. Da bo to znanje še bolj dostopno, je društvo predstavilo tudi prenovljeno spletno stran www.dzzz.si, kjer najdemo številne koristne informacije.

Vir: Maša Cerjak Kastelic, DZZŽ Ljubljana

error: Kopiranje teksta ni mogoče.