Galgo Jaro išče dom

3. maja, 2021
Jaro je manjši galgo, star 6 let, ki smo ga v zavetišču spoznali avgusta 2020. Bil je zelo plašen in v precej slabem stanju, imel je izbruh leishmanije.

Po našem odhodu so začeli s terapijo, stanje se mu je pričelo izboljševati, mi smo pa potihem ves čas mislili nanj. Vedeli smo, da v zavetišču ne bo nič napredoval, ker se je ves čas uspešno izmikal tistim redkim prostovoljcem, ki so lahko v korona časih tam pomagali.

Meseci so minevali, prišel je čas za nov transport in v društvu smo staknili glave, prosili zlata začasna skrbnika Janjo in Jureta ter se odločili – Jaro pride v Slovenijo!

Po prvem tednu v začasnem domu lahko rečemo, da je zelo simpatičen, nežen, radoveden galgo. Je zadržan, potrebuje pravi pristop, zelo mu je v oporo stabilna greyhoundica Ary. Prvi večer je dobil tretma s kopanjem, z njega sta odtekli dve leti življenja v zavetišču. Že prvo noč je mirno prespal, nato opravil sprehod in zajtrk pojedel z največjim zadovoljstvom.

Je veterinarsko pregledan, opravili smo kompletni pregled krvi in test na mediteranske bolezni, ki je potrdil okužbo z leishmanijo, vendar ni v aktivni fazi in trenutno ni nobenih težav, dobival pa bo doživljenjsko terapijo in imel bo redne, letne veterinarske preglede.

Prav tako je že uspešno prestal zobni poseg in … hja, škrba bo, saj je ostal brez 24-ih zobkov.

Zanj iščemo dom, kjer že biva stabilen pes, s posvojitelji, ki mu bodo v oporo, mu bodo dali čas in priložnost, da postane samozavesten pes. Res je simpatičen, radoveden in igriv, tako da bo krasen življenjski sopotnik!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org