Aktualno

Galgo Jaro išče izkušenega lastnika, ki bi ga sprejel v dom

vir: društvo Hrtji svet
Galgo Jaro, prav poseben kuža, išče topel dom. Jaro je srednje velik galgo črne barve, ki je v zavetišču že več kot leto dni, od maja 2019.

”Očitno je, da z ljudmi ni imel dobrih izkušenj ali pa da jih sploh ni imel, saj je čisto nevajen na človeško družbo in bližino. V ogradi se ti ne približa, te sicer od daleč radovedno opazuje, ampak blizu ne pride. Jaro bi potreboval izkušenega posvojitelja, ki ima doma že stabilnega psa,” so zapisali v društvu Hrtji svet.

vir: društvo Hrtji svet

In še, da bo z njim potrebno delati počasi, da se bo socializiral, navadil na življenje, pridobil samozavest. Verjetno pa nikoli ne bo želel biti v gneči, med veliko ljudmi, v centru mesta.

”Ob našem obisku zavetišča smo tudi ugotovili, da ima Jaro leishmanijozo – to pomeni doživljenjsko terapijo ter redno spremljanje njegovega zdravstvenega stanja. Zaradi tega Jaro še bolj potrebuje čisto svoj dom! Če ima kdo znanje in željo, da bi v svoje življenje sprejel Jarota, naj nam piše na info@hrtjisvet.org,” so še zapisali v društvu Hrtji svet.

Več informacij pa na njihovi spletni strani. 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.