Ganljiv video: Deček z redko gensko boleznijo in anatolski ovčar s tragično zgodbo postaneta najboljša prijatelja

30. julija, 2021
vir: https://www.facebook.com/Haatchi
Haatchi, pasme anatolski ovčar, ni imel še niti enega leta, ko ga je nekdo privezal za železniške tire v severnem Londonu in očitno upal, da ga bo povozil vlak.

To se je res zgodilo in Haatchi je utrpel grozne poškodbe. Vlak mu je odrezal rep in močno poškodoval zadnjo nogo. V strahu se je zavlekel stran od tirov, kjer so ga po petih dneh našli predstavniki RSPCA (The Largest Animal Welfare Charity in the UK).

Ko je okreval, a ostal brez tačke in repka, sta se našla z dečkom Owenom in njegovo družino, ki je nežnega velikana sprejela k sebi. Owen živi z redko gensko boleznijo, ki se imenuje Schwartz jampel syndrome. Ne zmore hoditi sam in početi še marsičesa drugega, a Haatchi je v njegovo vsakdan vdihnil ogromno življenja in prinesel veliko enegije. ”Je moj najboljši prijatelj, povem mu vse,” je povedal Owen.

Čeprav so Owenovi starši upali, da mu bo pasja družba pomagala, si niso nikoli predstavljali razsežnosti tega prijateljstva. Zgodba je navdihnila tudi knjigo Haatchi & Little B.: Navdihujoča resnična zgodba enega fanta in njegovega psa.