Ganljivo srečanje psov iz istega legla leta po tem, ko so jih ločili

Fotografija je simbolična
Ni še povsem znano, ali se psi iz istega legla med seboj spoznajo, če se srečajo leta kasneje. Toda teorija je eno, praksa pa marsikdaj kaže drugače.

Ko je Libby Pincher na družbenih omrežjih delila fotografijo, ki jo je njen oče posnel nekaj ur pred tem, je ta doživela neverjeten odziv. Kako tudi ne, na fotografiji sta bila dva psa, črn in bel kokerpu, močno objeta. Ne gre za psa, ki bi skupaj živela, pač pa za psa, ki sta bila v istem leglu, potem ko so ju ločili, pa se nista videla več let. Kakšno ganljivo srečanje!

Zgodba prihaja iz Velike Britanije. Moški po imenu Dave je sprehajal svojega črnega kokerpuja z imenom Monty, ko jima je nasproti prišel še en sprehajalec z zelo podobnim psom, ki je bil bele barve. Ko sta psa ovila tačke eden okrog drugega, sta se sprehajalca pričela pogovarjati. Prišla sta do ugotovitve, da psa prihajata iz istega legla, sta bratec in sestrica, vendar pa se nista srečala nikoli potem, ko so ju ločili.

Raziskave sicer niso še nikoli zares potrdile, da bi se psi iz istega legla potem, ko jih ločijo, prepoznali. ”Ali se psi kasneje v življenju bodo ali ne bodo prepoznali, je odvisno od ključnih prvih mesecev njihovega življenja,” so za Evening Standard povedali v Pets4Home. Če so psi ločenih pred 16 tednom starosti je več možnosti, da se eden drugega ne bodo spominjali.

Vir fotografije: Twitter / LIBBY@libpincher