Aktualno

Gasilci kar šest ur po močvirju lovili 7-mesečno pobeglo psičko

Fotografija je simbolična
Zanimiva zgodba o reševanju psičke prihaja iz Velike Britanije. Pobeglo psičko so namreč gasilci lovili po močvirju kar šest ur.

Kar se je zdelo kot nedolžen sobotni sprehod, se je spremenilo v skorajda tragično zgodbo. A k sreči, s srečnim koncem.

Sedemmesečna psička Pepper je med sprehodom lastniku pobegnila na močvirnato območje in tam pričela noreti ter se nikakor ni hotela vrniti k lastniku. Ta je v obupu poklical na pomoč gasilce, akciji so se pridružili tudi lokalni prebivalci.

Toda Pepper je imela svoje načrte, izginjala in tekala je po močvirju gor in dol, se približevala nevarnim predelom, vmes za dve uri popolnoma izginila. Bližala se je noč, deževalo je in v tisti pokrajini je bila ”vsaka skala videti kot majhen črn kuža,” je povedala njena lastnica.

Na koncu, po šestih urah jim je vendarle uspelo ujeti pobeglo psičko in to le nekaj minut preden bi plima zajela področje, na katerem je bila.

”Pepper je bila izmučena in je prespala celo nedeljo, toda naslednji dan pa, kot da se ni nič zgodilo,” je povedala njena lastnica gospa Weaver, katere družina bo za gasilce v zahvalo ustanovila sklad in zbirala denar.