Gradbeni delavec z oživljanjem rešil psa

Teresa Perkins - Nemški ovčar Jett.
Triletnemu nemškemu ovčarju Jettu  iz ameriške Virginije se je med prinašanjem žoge le ta nenadoma zataknila v grlu.

Pes je težko dihal, njegova lastnica Teresa Perkins pa je mrzlično hitela po cesti, da bi svojega  ljubljenčka pravočasno pripeljala do veterinarjev.

Ko se je vozila po cesti, je zaradi gradnje naletela na zastoj. V paniki je začela na vso moč trobiti in upala, da bo pritegnila pozornost koga, ki bi ji pomagal.  V odgovor na njene zvoke so se trije gradbeni delavci približali avtomobilu.

»Takrat je bil moj pes že skoraj mrtev. Ležal je v avtu in se ni premikal. Slišala sem, kako diha, kot da lovi zrak, potem pa je nenadoma nehal. Padla sem v jok in molila,« je povedala za lokalne medije.

Eden od gradbenih delavcev je Jettu segel v grlo in uspel žogo izmakniti. Vendar je Jett ostal negiben in neodziven ter ni dihal. Nato je delavec poskusil še z umetnim dihanjem. Delovalo je, Jett se je zbudil, Teresa pa je od same sreče padla v jok. »Umrl bi, če se ne bi ustavila. Če bi vozila še 10 dodatnih minut, mu ne bi uspelo,« je povedala.

Kasneje je z rešiteljem vzpostavila stik preko Facebooka in z Jettom sta se mu odšla zahvalit. Nastale so priložene fotografije.