Igre s psom za vroče poletne dni

23. junija, 2021
V poletni vročini psa peljemo na sprehod zjutraj in zvečer, vmes pa je čas za počitek, pa tudi za tudi za igre s psom.

Nekaj predlogov, kaj se lahko igramo s psom, ko je za kaj bolj fizičnega prevroče …

Skriti zaklad

Večina psov obožuje delo z nosom in uživa v iskanju skritega zaklada. Začnita povsem enostavno – psu skrij priboljšek ali žogico malce stran, naj vidi, kje je. Potem naj igra postaja vedno težja, skrivališča pa bolj skrita. Skrivaj pa vedno isto stvar, da pes ve, kateri zaklad išče. Vedno, ko bo pes našel skriti zaklad, naj dobi pohvalo ali majhno nagrado (priboljšek).

Igra z lončki

Za začetek vzemi dva plastična lončka in pod enega skrij žogico. Pes mora ugotoviti, pod katerim lončkom se skriva njegova igračka. Ko bo pes razumel igro, lončka med seboj premešaj, pes pa naj spremlja, kje je žogica. Ko bo to postalo prelahko, pa vključi še en dodaten lonček. Tudi tukaj velja, naj bo pes vedno, ko mu uspe, pohvaljen.

V kateri roki je zaklad?

Za to igro prav zares ne potrebuješ ničesar drugega kot priboljške. En priboljšek skriješ v eno dlan, pes pa mora ugotoviti, v kateri roki se skriva. Pri tem naj pes v sedečem položaju opazuje, kaj delaš in v kateri roki je priboljšek. Vprašaš ga: »Katera roka?? In če pokaže pravo, si zasluži nagrado. Igra lahko postaja vedno težja, na primer tako, da roki  prekrižaš, skrivaš …