Iz majhne hiše rešili 164 podhranjenih psov

8. novembra, 2020
Fotografija je simbolična
Iz Japonske prihaja žalostna vest o izjemnem zanemarjanju psov. V neki majhni hiši so našli in rešili kar 164 podhranjenih in povsem zanemarjenih psov.

Japonska se v zadnjih letih sooča z vedno več primeri zanemarjanja živali, ki so največkrat povezani z lastniki, ki živijo na socialnem robu. Avgusta 2019 je pretresel primer, ko so v nekem majhnem stanovanju v mestu Tokyo na 11 kvadratnih metrih odkrili kar 163 mačk.

Enega zadnjih, pa tudi enega najbolj grozovitih tovrstnih zanemarjanj so odkrili v majhni hiši na Japonskem, v kateri je živelo kar 164 psov na samo 30 kvadratnih metrih. Vsi psi so bili podhranjeni in polni parazitov, nihče pa ni bil steriliziran ali kastriran. Prav zato so se tako izjemno namnožili.

Vest o zanemarjanju je na uho živalovarstvenim organizacijam prišla sredi oktobra, ko so se sosedje (znova) pritožili. Vodja živalovarstvene organizacije iz Dobutsukikina, Kunihisa Sagami, je povedal, da so bila celotna tla prekrita s psi in njihovimi iztrebki.

Prvič so to hišo sicer obiskali že pred sedmimi leti, ko so se sosedje pritoževali nad hrupom in smradom, vendar jih lastniki niso želeli spustiti noter.

Tokrat so se lastniki strinjali, da se za pse ustrezno poskrbi in se jih odda v nove domove.