Junaško dejanje ženske, ki je rešila psičko, na katero je njena lastnica, zavezala skalo in jo odvrgla v reko

7. decembra, 2020
Fotografija je simbolična
Na sodišču so v Veliki Britaniji mesecu novembru obravnavali sojenje proti 31 letni Charlete, ki je na svojo psičko zavezala skalo in jo odvrgla v reko.

Nesrečno ovčarko je junaško rešila dobra duša, ki ga je opazila kako se v vodi bori za svoje življenje. Po tem ,ko ji jo je končno uspelo potegniti na kopno, je opazila, da ima okoli tačke zavezano torbo, v kateri je bila skala!

Jane je bila nekega dne, na običajnem sprehodu s svojim prijateljem, ko ji je ta naenkrat pokazal, da vidi v reki glavo psa, kako tik nad gladino plava sem in tja. Jane se je v trenutku, brez razmišljanja podala v reko in poskušala dvigniti psa, a žal neuspešno.

Voda je bila tako motna, da je psa komajda opazila pod vodo. Najprej je opazila vrvico, ki je bila privezana okoli tačke, šele nato veliko temno torbo, ki je bila potopljena pod njim. Roko je spravila pod psa in ga poskušala dvigniti, ampak žal je bila teža psa in skale pretežka zanjo. Z zadnjimi močmi se je potrudila, da je psa odvlekla bližje do kopnega in mu naslonila glavo na betonsko stopničko. Vmes se je nenehno spraševala, kako je lahko sploh kdo tako krut, da stori nekaj tako grozljivega psu.

Policisti so psičko Bello odpeljali na lokalno veterino, kjer je bilo ugotovljeno, da je v precej slabem zdravstvenem stanju, kar je nakazovalo na to, da jo je Jane rešila v zadnjem trenutku. Kasneje je bila psička predana neprofitni organizaciji za pomoč živalim RSPCA, kjer poročajo, da je v dobrem zdravstvenem stanju.

Glavni nadzornik policije je za javnost poudaril ,da je okrutno dejanje mučenja in namerne povzročitve bolečine pri živalih, vredno vsakega obsojanja. S skupnimi močmi bomo vedno podpirali neprofitne organizacije, kot je RSPCA je še dejal.

Katjuša Rajovec, Zavod Muri