Aktualno

Kaj se dogaja s kužkom, ki so ga našli v koprskih smeteh?

Foto: Obalno zavetišče

Slab mesec nazaj nas je pretresla zgodba o mladem kužku, ki so ga našli v zabojniku za smeti.

“Če ste mislili, da se takšne stvari dogajajo samo v tujini in manj razvitih državah, ste se zmotili… Nedelja, rano jutro, nekaj stopinj nad ničlo. Psiček star komaj mesec dni, najden v zabojniku za smeti na Šmarski cesti pri Kopru. V zelo slabem zdravstvenem stanju, poln glist in povsem podhranjen,” so takrat zapisali na Obalnem zavetišču.

Trudili so se, da bi pridobil na moči in teži, za posvojitev pa seveda še ni bil pripravljen.

Kaj je s kužkom danes?

Ko smo Obalno zavetišče povprašali, kako je s kužkom, so povedali, da so psičku dali ime Pančo. “Ker je imel ob prihodu, zaradi glist zelo velik trebušček. Pancia je po italijansko trebuh, zato Pančo. Psiček je razgliščen, čipiran in tudi že cepljen proti kužnim boleznim. Precej je že zrasel in ima okrog 2kg. Zelooo rad se carta, igra in teče naokrog, kadar le lahko.”

Dodali so še, da je do novih oseb in živali sprva precej zadržan in plašen, se pa hitro privadi oz. sprosti. “Zdravstvenih težav za zdaj nima nobenih, je pa videti manjše deformacije prsnega koša in kolkov, ki pa ga ne ovirajo.”

Posvojitelje bodo začeli iskati prihodnji teden, bodo pa vztrajali pri pogojih, da bi imel psiček čim več družbe čez dan in pa posvojitelj bo moral imeti obvezno izkušnje s psi.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.