Aktualno

Kaj se dogaja s psi na verigah v Ukrajini?

Fotografija je simbolična

Več kot tri tedne je že od začetka najhujše nočne more, ki so jo doživeli ljudje in živali v Ukrajini. Čeprav smo lahko preko družabnih omrežij zasledili nemalo fotografij, kako so ljudje med begom iz svojih domov s sabo vzeli svoje pse in muce, se človek vsakokrat znova vpraša, kaj pa vsi tisti, ki nimajo te sreče, da imajo tako skrbne skrbnike? 

Psi, ki so priklenjeni na verigi ali zaprti v boksu pravzaprav nimajo nobene možnosti za preživetje. Čaka jih najbolj kruta usoda, ki jo lahko doživi živo bitje – počasno umiranje. V tem trenutku je marsikdo že dva tedna brez hrane. Kot da ni dovolj, da je bilo njihovo življenje tako ali tako že od samega začetka, eno veliko trpljenje, jih je sedaj doletela še večja nesreča, ostali so sami, lačni, žejni in prestrašeni.

Situacije v Ukrajini, ki ogrožajo življenja

Preko družabnih omrežij je bilo moč zaslediti kako je prostovoljka izgubila življenje medtem, ko je želela peljati hrano psom v zavetišču, ki so bili tri dni brez hrane. Nekje drugje je mogoče zaslediti, da 500 psov čaka v zavetišču na oskrbnike, le-ti pa ne morejo priti do njih. To so izjemno kritične situacije, ki ogrožajo življenje ljudi in živali.

Tvega svoje življenje in s 400 živalmi ostaja v Ukrajini

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.