Kako je ‘pandemični kuža’ rešil mojo žalujočo družino

19. avgusta, 2021
vir: NICOLE CHUNG, objavljeno na time.com
Pandemija je marsikateri družini povsem spremenila življenje in marsikateri tudi odvzela koga iz srede svojih najdražjih.

Tako je bilo tudi v družini Nicole Chung, ki je za time.com zapisala zgodbo svoje družine.

Takole se prične:

”Vsa ta leta, ko so naju otroci spraševali, ali lahko dobimo psa, sva z možem imela nekaj nejasnih in le rahlo spodbudnih odzivov, na primer: “Nekega dne?” in “Mogoče, ko boš dovolj star, da pomagaš.” Nato je prišlo leto 2020, leto našega pandemičnega strahu. V tem času je umrla tudi moja mama in takrat se je »morda« spremenilo v »da« in »nekoč« je postalo »čim prej«.”

V Nicolino družino je kuža med številne zdravstvene preglede, depresijo in tesnobo in nazadnje žalovanje prinesel vedrino. Otroci so se odločili, da bo psički ime Peggy.

‘Peggy je v marsičem zares tipičen pandemični kužek: grozno nerada je sama; hišnega boksa še ni sprejela; hodi sem ter tja po boksu in včasih zajoka ko ne ve, kje smo. Vedno smo samo v drugih prostorih v hiši, dobesedno nikoli ne gremo nikamor brez nje! Ampak v redu je, ker se je izkazalo, da smo ljudje tudi soodvisni in nenehno hrepenimo po pasji družbi,’ piše Nicole, ki zato, da lahko sobiva s Peggy vsak dan vzame tri različna zdravila za alergijo.

A vse to, kot pravi, ni nič, v primerjavi  s tem, kaj je mala Peggy prinesla v življenje njene družine:

‘Ne verjamem v usodo in niti ne mislim, da je kdo vodil našega psa k nam, na način, v katerega so moji posvojitelji dolgo verjeli, da je Bog posredoval, da sem prišla k njim in v njihovo življenje. Toda v svojih bolj domišljijskih trenutkih sem si skoraj želela verjeti v to, da je moja mama ali kdo od pokojnih vedel, da v tem času potrebujemo tega psa in nam ga je poslal. Prav tako se mi zdi, da končno počnemo nekaj, s čimer bi se moja mama lahko povezala. Sumim, da bi mama imenovala Peggy za svojega novega »vnuka« in ji poslala veliko igrač in priboljškov. Zasula bi me z vprašanji o psu, slabih in dobrih navadah, apetitu in spanju ter “napredku” pri vzgoji. Ko bi prišla na obisk, bi z veseljem ponudila Peggy topel objem.’

Na koncu je Nicole še zapisala, da je Peggy rešila njihovo družino, da je postala čudežno središče, pozornost, kamor se vsi usmerjajo, da lažje pozabijo na vse slabo, kar se jim je zgodilo v letu 2020.