Kavkaška ovčarka Angel iz Slovenije blestela na nedavni razstavi v Karlovcu

22. oktobra, 2021
V organizaciji Kinološkega kluba Karlovac je minuli konec tedna v tem hrvaškem mestu potekala razstava psov CACIB Karlovac – “4 Rivers Winner 2021.

Ta razstava je tradicionalno tudi med slovenskimi lastniki psov in vzreditelji zelo priljubljena.

Med nastopajočimi je bila oba razstavna dneva tudi 20-mesečna kavkaška ovčarka Angel lastnice Blanke Markovič Kocen, ki je osvojila dva naziva CAC-HR, dva CACIB in dva BOB (Best of Breed).

Kavkaška ovčarka Angel (foto: Blanka Markovič Kocen)

»Zelo sem ponosna na svojo kavkaško princesko, ki z osvojitvijo naziva Mladinski šampion Slovenije v lepoti letos julija svojo razstavno pot šele začela, in hvaležna ge. Vesni Šen Slabe, ki jo je tako suvereno popeljala v ring,« je za portal Moj pes povedala lastnica. Na svojega tibetanskega mastifa Tora pa je zelo ponosna tudi Slovenka Zlata Kleindinst, saj je pes osvojil CAC, CACIB in BOB in tako izpolnil pogoje za hrvaški šampionat.

Tibetanski mastif Tor (foto: Blanka Markovič Kocen)

Gre že za osmo tovrstno prireditev v Karlovcu, obenem pa prvo ob upoštevanju covid ukrepov. Lani te razstave zaradi pandemije ni bilo. Razstavni prostor so pripravili na Vunskem polju, pse iz številnih evropskih držav in iz sveta pa so ocenjevali sodniki iz Rumunije, Irske, Izraela, Srbije in Hrvaške. Tokrat se je predstavilo kar 150 pasem, posebno priložnost pa so imeli tornjaki in švicarski beli ovčarji na specialnih razstavah teh pasem.