Ker je delno slep in gluh, so ga želeli uspavati, toda Echo je naletel na srčne ljudi

10. februarja, 2021
Echo je delno slep in gluh pes, pasme nemška doga, ki so ga lastniki želeli uspavati. Toda k sreči je njegovo zgodbo slišala Marion.

Delno slep in gluh pes Echo, pasme nemška doga, je spletel neverjetno prijateljstvo s 17-mesečno Jenny. Jennyna mama Marion Dwyer je psa rešila, ko ga je njegov prejšnji skrbnik želel uspavati.

Ker je delno slep in gluh, so Echa njegovi prejšnji lastniki hoteli uspavati. V ravno pravem času je zgodba prišla mimo Marion Dwyer, ki je doma imela že dve nemški dogi, in se nemudoma odločila, da vzame k sebi še Echa. Nezaslišano se je zdelo, da ga želi nekdo uspavati samo zato, ker je gluh.

Echo je spletel pravo prijateljstvo z Marionino hčerko Jenny. Kot je povedala Marion, se je prijateljstvo začelo že, ko je bila Jenny še v trebuščku. Echo je namreč kar naprej želel svojo glavo stiskati k deklici v trebuhu.

Odkar se je rodila, sta velika prijatelja in zaveznika. Danes 17-mesečna Jenny psa vodi na povodcu in v soseski (pa tudi na spletu) sta prava atrakcija. Kot je za tuje medije povedala Marion, ima Echo najraje, ko ga na sprehodu vodi deklica, saj mu njen počasni tempo omogoča, da počne dve njemu najljubši stvari – ovohava vse naokoli in opazuje ljudi.

Marion se z Echom sporazumeva prek znakov, ki jih mala deklica budno opazuje in jih tudi že sama ponavlja, tako da sta s psom razvila svoj način komuniciranja. Echo pa vseskozi ščiti deklico, toda nikoli ni agresiven. Kot je še povedala dekličina mama, imajo Echa radi prav vsi, ki ga imajo priložnost spoznati.