Aktualno

Kolumna: Kako lahko nekdo, ki zanemarja žival, postane lastnik nove?

Fotografija je simbolična

Ni prvi tak primer, ki smo ga zasledili na uredništvu, seveda ne. Žal ne. Je pa v tem času, ko se krešejo mnenja glede nove zakonodaje, posebej v nebo vpijoč.

Kdaj, če ne zdaj, bomo poskrbeli za živali? Res poskrbeli. Ne le “vsak je naredil, kar ima določeno za narediti, več pa ne gre” poskrbeli. Ker to, več kot očitno, ni dovolj.

V Zavodu Muri so, kot smo lahko prebrali na njihovi Facebook strani, reševali težek primer dveh mačkov, ki sta pristala v zavetišču. En muc je žal umrl, druga mucka pa se še vedno bori s hudimi zdravstvenimi težavami. Tako huda primera sta, da dejansko ni lahko niti brati o tem. Kaj šele skrbeti zanju. Kdor pozna zgodbo, ve, kdor ne, jo lahko poišče.

Koliko žalosti, strahu, bolečin morajo trpeti živali? Koliko solz steče, ko ljudje s srcem skrbijo za take živali? Koliko solz steče, ko ljudje “le” berejo o njih? Nešteto. In nenazadnje, koliko evrov morajo zbrati ljubitelji živali za pomoč, da bo kaj drugače?

In ko pri tem človek izve, da si je lastnik zanemarjenih živali omislil novega hišnega ljubljenčka … enostavno zmanjka besed.

Do kdaj in zakaj bomo čakali, da se takšnim prepove imeti živali?

error: Kopiranje teksta ni mogoče.