Aktualno

Kraje psov: Kaj lahko naredimo, da tarča ne postane naš pes?

Kraje psov se ne dogajajo samo na tujem, tudi pri nas se dogajajo. Nekatere pasme na črnem trgu dosegajo vrednosti, ki zamikajo zmikavte.

Vsak posameznik pa lahko naredi nekaj stvari, s katerimi ne bo privabljal njihove pozornosti.

Čipiranje

Čipiranje je seveda obvezno, a to ne pomeni, da se vsi pasji lastniki tega držijo. Če ste slučajno med njimi, je skrajni čas, da poskrbite za to. Čip je edino zagotovilo, da pes – če se izgubi ali ga ukradejo in je kasneje najden – zopet najde pot do svojega lastnika.

Objavljanje na družbenih medijih

Razumljivo je, da človek rad pokaže svojega novega mladička vsem, ki jih pozna. A če to počnete preko družbenih medijih, objavo lahko vidijo tudi vsi, ki jih ne poznate. In med njimi so lahko tudi taki, ki bodo prav na podlagi objav vašega kužka, sploh če ta sodi med priljubljene pasme, izbrali za naslednjo tarčo. Policija v Veliki Britaniji prav zato pasje skrbnike opozarja, naj bodo previdni, kaj objavljajo in naj se izogibajo objavljanja lokacij, kjer se nahajajo.

Previdno v javnosti

Kramljanje z drugimi pasjimi skrbniki je nekaj izjemno prijetnega, a če vas kdo med njimi sprašuje preveč in tudi osebna, neobičajna vprašanja, bodite pozorni, da ne izdate neznancu preveč. Nikoli se ne ve … Prav tako psa ne puščajte pred trgovinami, tudi za 2 minutki ne. In tudi v avtu ne.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.