Krema za roke skoraj usodna za psičko

12. junija, 2020
Verjetno nihče od pasjih skrbnikov ne pomisli na to, da bi lahko bila njegova krema za roke krivec za to, da se njegov kuža znajde v bolnišnici. Prav to se je zgodilo Sarah Brown.

Sarah Brown iz Suffolka v Angliji je tisti večer, kot že tolikokrat prej, roke namazala s kremo, ki je vsebovala kakavovo maslo. Običajno to stori tik pred spanjem, tokrat pa jo je potem prišla še pozdravit in se pocrkljat njena 6-letna kangalka Blondie.

Kmalu potem je psička doživela napad in močno tresavico, Sarah in njen partner sta jo hitro odpeljala na urgenco. Veterinarji so povedali, da je Blondie najverjetneje utrpela težko reakcijo na kavavovo maslo. Ta vsebuje teobromin, ki je za pse nevaren. Kot je povedala Sarah, Blondie kreme niti ni polizala, jo je pa Sarah masirala okrog ušes in gobčka, ker pri tem psička tako uživa.

”Mislili smo, da ne bo preživela noči,” je povedala Sarah, ki se je odločila svojo zgodbo deliti, da spodbudi druge skrbnike k razmišljanju o tem, kakšne kozmetične izdelke nanašajo na svoje roke, s katerimi potem ljubkujejo svoje ljubljenčke: ”Odkar se je to zgodilo, preverjam vso mojo kozmetiko. Poleg kakavovega se izogibam tudi palmovemu olju, ki je v nekaterih izdelkih, ker je tudi to nevarno za pse.”