Kruti lastniki resno bolnega kužka vrgli v smetnjak

Fotografija je simbolična
Človeška zloba ne pozna meja. Kruti lastniki so se v Braziliji bolnega kužka znebili na način, da so ga vrgli v smetnjak.

A kužek je imel srečo v nesreči, kajti nanj je naletela prava, srčna oseba, moški po imenu Palhinha. Zgodba prihaja iz brazilskega Sao Paola.

Palhinha je kužka našel v smetnjaku in mu nemudoma pomagal. Poimenoval ga je Florzinha, kar pomeni majhna roža. Odpeljal ga je k veterinarju, kjer so mu odkrili ogromen tumor v želodcu. Takoj so pričeli z zdravljenjem.

Palhinha pravi, da bo (s pomočjo donacij, ki jih je prejel, ko je objavil žalostno zgodbo na socialnih omrežjih) skrbel zanj vse dokler ne bo pripravljen, da odide v topel dom.

Ko so ga vprašali, od kod prihaja njegova dobrota, čut, je rekel: ”Ljudje, ki si želijo ta svet narediti grd, si ne vzamejo prostega dne. Kako naj si ga potem jaz?” In še, da je ljubezen močnejša od sovraštva ter da upa, da bodo kmalu sprejeli bolj učinkovite zakone, ki bi ščitili živali.”

Ob tej žalostni zgodbi je kužkov rešitelj ljudi pozval, naj ne izgubljajo energije z obtoževanjem ljudi, ki so kužka vrgli v smeti, kajti oni si ne zaslužijo nobene pozornosti. Pač pa naj vsakdo raje nameni pozitivno energijo za to, da bo Florzinha ozdravel.