Labradorka Lila bo prvi pes za čustveno podporo policistom

Labradorka Lila vir: U.S. Capitol Police (Twitter)
Policija, ki skrbi za varnost ameriškega kongresa, je od 5. julija bogatejša za pomembno pridobitev. Dvoletna črna labradorka Lila bo kot prvi pes v zgodovine te policije namreč skrbela za čustveno podporo policistov.

»Presrečni smo, da lahko pozdravimo novo članico našega oddelka,« so zapisali v t.i. kapitolski policiji, ki skrbi za varnost ameriškega kongresa. Skupaj z obvestilom so objavili tudi tri fotografije psičke.

»Dvoletna Lila bo prva, polno zaposlena črna labradorka za čustveno podporo našim policistom,« so zapisali. Psička je že dobila več pohvalnih sporočil od uporabnikov Twitterja, številni pa so ji tudi čestitali in ji zaželeli vse dobro na njeni novi poti.

Spomnimo: 6. januarja letos so privrženci ameriškega predsednika Donalda Trumpa vdrli v kongres, ki je takrat potrjeval zmago kandidata iz vrst demokratov Joeja Bidna. Med dogodkom je bilo ranjenih približno 140 policistov, nekaj pa jih je celo izgubilo življenja. Med njimi je bil tudi Brian Sicknick iz vrst kapitolske policije, ki je umrl 7. januarja po dveh možganskih kapeh, še eden od policistov pa je naredil samomor nekaj dni po dogodku.

Katja Željan