Aktualno

Lastnika sta 11 dni kampirala v naravi in iskala svojo psičko

Štiriletna psička pasme beagle Millie je pobegnila z domačega vrta na Škotskem, ko se je prestrašila ognjemeta. Njena lastnika sta Millie iskala s senzorji toplote in droni po naravi, pekla na žaru, da bi jo privabila nazaj, a zaman.

Ušla je skozi majhno luknjo v ograji, kasneje je bila opažena v hribih. Ker je to zelo redko poseljeno območje, ni kazalo upati, da bi jo kdo videl ali da bi se zatekla h kakšni hiši.

Lastnika sta tako odšla na kampiranje, z njima pa tudi družina in prijatelji – in jo 11 dni iskali po naravi. Zvečer so skuhali 12 litrov njene najljubše konzerve, zmešane z vodo, ribami in oljem, da bi jo privabili z vonjem.  Tudi to je bilo zaman, a 11. dan jo je opazila ženska na pohodu čez polja.

Lastnika sta se takoj odpeljala tja. Millie je bila prestrašena, takoj je odskočila. Lovili so jo po poljih, ko je naposled vendarle prišla poduhat lastnika in ju prepoznala po vonju.

“Če ne bi bilo ognjemetov, ne bi bila v stresu in strahu 11 dolgih dni. A zdaj sva neskončno vesela, da je nazaj. Millie nama pomeni vse, je del družine,” sta povedala.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.