Madžar skozi Slovenijo tihotapil 17 pasjih mladičev

4. novembra, 2020
Fotografija je simbolična
Minuli petek so koprski policisti v Hrvatinih sredi noči ustavili vozilo 52-letnega Madžara, za katerega se je izkazalo, da je tihotapil 17 pasjih mladičev.

Šlo je za deset pudljev in sedem francoskih buldogov. Čeprav je voznik za mladiče zadovoljivo poskrbel – v kletkah so namreč imeli vodo in hrano -, pa se je izkazalo, da približno dva meseca stari psički niso bili čipirani in da Madžar zanje ni imel ustreznih dokumentov oziroma potnih listov.

Voznik je bil očitno namenjen v Italijo, kjer je črni trg s pasjimi mladiči očitno precej razvit.

Pasje mladičke so policisti po zasegu odpeljali v zavetišče v Sv. Antonu, ki je pod okriljem javnega podjetja Marjetica Koper. V podjetju so potrdili, da so psički v relativno dobri zdravstveni kondiciji, doslej pa so jih že mikročipirali in razglistili.

Po objavi novice, da so zasežene mladiče sprejeli v zavetišče, se je v podjetje vsul plaz klicev občanov, ki bi jih zanimala morebitna posvojitev. V Marjetici Koper poudarjajo, da je bila za psičke odrejena 10-dnevna karantena in da si jih bo zato mogoče ogledati od ponedeljka, 9. novembra, naprej.

Hkrati vsem, ki bi jih posvojitev zanimala, sporočajo, da ne sprejemajo naročil na zalogo in da se bodo morali vsi pred obiskom zavetišča v skladu z navodili za preprečevanje širjenja novega koronavirusa predhodno najaviti. Njihova telefonska številka je 080/88 49.

Katja Željan