Mali borderski ovčar Cruz poginil, ker so ga prehitro vzeli od mame

26. januarja, 2021
Le nekaj dni potem, ko se je družina na Škotskem razveselila novega štirinožnega družinskega člana, je mladiček pasme borderski ovčar zelo zbolel.

Veterinar je povedal, da je bil mladiček prehitro odvzet od mame. Po tem dogodku se je lastnica pokojnega kužka, Jacqueline, odločila, da svojo zgodbo deli z javnostjo z namenom, da bi osveščala, kaj vse se lahko zgodi pri nakupu psa prek spleta.

Borderskega ovčarja, ki so ga poimenovali Cruz, je družina kupila prek spleta za dobrih 1000 evrov. Teden dni potem, ko je prišel domov, je hudo zbolel in veterinarju mu niso mogli več pomagati.

”Vzreditelj”, ki si te besede ne zasluži, je Jacqueline dejal, da je kužek star 8 tednov in da je poskrbljeno za vsa potrebna cepljenja in preglede. Z izgovorom koronavirusa bodoča lastnica ni mogla videti mame in razmer, v katerih so bili mladički, saj jih prodajalec ni spustil v hišo. Kmalu jim je bilo jasno, zakaj. Že ko so ga prinesli domov, se jim je mladiček zdel zelo šibak za njegovo starost.

”Kmalu po prihodu domov je nehal jesti in piti. Ko sem vzreditelja obupana klicala, je blokiral moje klice,” je povedala obupana Jacqueline. Njegovo stanje se je izjemno hitro slabšalo in nemudoma ga je odpeljala k veterinarju. Ta ji je povedal, da je bil Cruz prezgodaj odvzet od mame in da se ni naučil jesti drugače, kot pri njej.

Vzreditelj se ni več javljal, družina pa se je morala od svojega Cruza posloviti 11. decembra.

Le nekaj dni pred tem dogodkom pa so prav tako na Škotskem poročali o identični zgodbi mladička, prav tako borderskega ovčarja, z imenom Milo.

Nakup psa od odgovornega vzreditelja, je edini odgovoren nakup.