Maremsko-abruški ovčar se je pol leta po izginotju vrnil domov!

3. junija, 2021
vir fotografije: https://www.dailyadvent.com/gb/news/e20a5aad9d4ea438316532d8e3d34223-Tears-of-joy-Xenas-miracle-return-after-six-months
Maremsko-abruški ovčar oz. ovčarka z imenom Xena je bila kar pol leta pogrešana, potem pa se je nekega dne pojavila in se vrnila domov.

Čudeži se res dogajajo. Maremski čudež sta avstralska lastnika poimenovala svojo izkušnjo, ki jih bo zaznamovala za vse življenje. Njuna psička pasme maremsko-abruški ovčar je namreč izginila in kar pol leta ni bilo sledi o njej.

Potem pa se je nekega dne pojavila. Nikomur ni jasno, kako je preživela, predvidevajo pa, da se je prehranjevala s kuščarji.

Xena s svojo sestrico. (Vir fotografije: https://www.ntnews.com.au/)

Xeno in njeno sestrico, tudi pasme maremsko-abruški ovčar, sta lastnika Brad in Judy Price vzgajala od rojstva naprej. Ko je prišel čas suše, sta imela s posledicami ogromno dela, zato sta začasno svoje psičke peljala k prijateljem. Tam pa je neke nevihtne noči Xena izginila, najverjetneje je ušla v prostrano grmičasto pokrajino in ni več našla ven. Kljub temu, da so bile možnosti, da je Xeno pičila strupena kača ali kaj drugega velika, Priceva nista nikoli izgubila upanja.

”Solze sreče so tekle v potokih,” je po ponovnem snidenju povedala Judy. Danes družina zopet živi skupaj in verjetno jim tudi na misel ne pride, da bi se še kdaj ločili.