Mariesa in Chris si dom delita z 19 starimi in bolnimi psi s posebnimi potrebami

7. septembra, 2021
Chris Hughes / vir: Instagram/Mr. Mo Project
Chris in Mariesa Hughes iz New Yorka nista običajen zakonski par. V svojem življenju sta namreč rešila prek 600 pomoči potrebnih psov.

Njuna misija je, da bi podarila tem živalim najboljše možno življenje. Trenutno živita skupaj z 19 psi v New Yorku. Med njimi sta 22-letna čivava in 20-letni mops.

Chris in Mariesa sta od nekdaj ljubitelja psov. Ko sta se srečala, je Chrisu delalo družbo 6 psov, Mariesu 2, torej jih je v skupni zakon in bivanje stopilo 10. A se ni zaključilo pri tej številki.

”Odkar sem bila otrok, sem imela veliko željo po reševanju psov. Ko sem bila stara 9 let, sem z ulice rešila prvega psa,” je povedala Mariesa. Sedaj pa rešujeta pse, ki so potrebni pomoči in jim iščeta nove domove. Nekaj pa jih seveda ostane tudi pri njih doma.

Čeprav imata oba svoje službe, se zavedata, da stari in bolni psi nimajo veliko možnosti in njuno poslanstvo je, da jim pomagata. Ustanovila sta neprofitno organizacijo Mr. Mo Project (poimenovan po sedaj že pokojnemu psu Mosesu), ki pomaga živalim najti nove domove in plačuje tudi za stroške njihove oskrbe. ”Moses je bil star pitbul, ki so ga lastniki zaradi starosti zapustili. Z nami je preživel še 22 mesecev, preden je podlegel tumorju,” je povedala Mariesa.

Na par se obrača precej zavetišč, ko k njim pride kakšen kuža, katerega stanje se zdi zares brezupno. Par namreč posvaja bolne pse in tudi take, katerih zdravljenje bi bilo zelo drago in so zato možnosti za posvojitev toliko manjše. Tudi če jim Mariesa in Chris najdeta nove skrbnike, se sama obvežeta (oz. njuna organizacija), da bosta pokrivala stroške za zdravljenje, ki pri večini živali traja do konca življenja.

Svoj dom pa sta popolnoma prilagodila, da je psom čim bolj udobno. Vsak ima svojo kletko, imajo pa tudi ogromen vrt, po katerem lahko svobodno tekajo. Trenutno si dom delita z 19 psi s posebnimi potrebami. ”Stanje je sladko-grenko. Ni vedno vse samo lepo in včasih je prav kaotično. Toda potem ko vidiš vse te pse zadovoljne, si še bolj prepričan, da si res zaslužijo to priložnost,” je še povedala Mariesa.