Med sprehodom majhnega kužka Arla napadel ris

20. marca, 2021
Si predstavljate nedolžen sprehod, med katerim vašega ljubljenčka napade ris? Prav to je se zgodilo kanadskemu paru in njunemu psu Arlu.

V ponedeljek se je v Kanadi zgodil skoraj nenavaden dogodek, ki pa se je k sreči končal brez hujših posledic.

Shania Tymchatyn in njen partner sta bila na sprehodu s svojimi tremi psi na kanadski hrib Tin Can, tako kot vsak dan doslej. Kot običajno, so bili psi spuščeni, toda blizu svojih skrbnikov.

Nenadoma je iz gozda skočila žival in zagrabila najmanjšega psa, Arla. ”Vse, česar se spomnim je, da sem skočila na tla in ju pričela vleči narazen,” je dejala Shania, pri tem pa niti ni vedela, katere vrste žival je skočila iz gozda.

”Spomnim se, da sem Arla vrgla čim dlje stran in potem z vso močjo držala to žival za vrat in telo, pri tem pa vpila Arlu, naj teče čim dlje,” je še povedala. Na vso moč je kričala, da je priklicala stanovalce najbližje hiše. Približal se je moški in ji povedal, da v rokah drži risa. ”Bila sem zelo prestrašena, toda mislila sem lahko samo na Arla in ali je z nim vse v redu, je povedala Shania.

Arla je ujel njen partner in se zaradi varnosti z njim umaknil malce stran, Shania pa je kar 20 minut držala risa za vrat. Ko je pričela izgubljati oprijem in jo je zaradi moči že zelo bolela glava, se je s pomočjo moškega odločila risa izpustiti. Vse skupaj se je srečno končalo, ris je oddirjal v divjino. Tako Arlo, kot Shania sta jo odnesla brez praske, bodo pa sedaj malce spremenili sprehajalno pot.