Mehiški deček je rešil psa tako, da ga je na skrivaj odpeljal v zavetišče

vir fotografije: https://www.facebook.com/apadrinaxollines/
Včasih je na videz nerazumljeno in kruto dejanje v resnici storjeno – iz čiste ljubezni. Deček iz Mehike je za vedno zapustil svojega psa, da bi mu omogočil lepšo prihodnost.

Zgodbo so delili v mehiškem zavetišču Refugio Xollin, kamor je 12-letni deček odložil pasjega mladička pasme pitbul, zraven pa poleg igračke priložil še na roke zapisano sporočilo.

V njem je pisalo, da psa zapušča zato, ker ga njegov oče pretepa in ga namerava prodati naprej. Ker se je bal za varnost in prihodnost svojega kužka se je odločil, da ga zapusti ljudem, ki jim je mar in bodo zanj poskrbeli. Odločitev sta sprejela skupaj z mamo in jo izvedla na skrivaj.

vir fotografije: https://www.facebook.com/apadrinaxollines/

Zaposleni v zavetišču so bili nad celotno situacijo zelo ganjeni. Mladičku so nadeli ime Rene in ga najprej zdravstveno oskrbeli. Ker ga je, kot je tudi zapisal deček v sporočilu, oče nekoč tako močno brcnil, je imel poškodovan rep. Prav tako je imel številne parazite.

Po tem, ko je bila zgodba Reneja objavljana na družbenih medijih, so se javili številni, ki bi ga radi posvojili. Upamo, da je našel topel dom.