Miselnost se spreminja, Južna Koreja zapira pasje farme

29. oktobra, 2020
Na ruralnih področjih Južne Koreje so pogost prizor pasje farme, na katerih na stotine psov čaka v kletkah na svojo usodo in se trese pred vsakim človekom, ki se jim približa.

Grozljivi prizori pa počasi ne bodo nekaj več tako vsakdanjega, kajti v Južni Koreji se pasje farme postopoma zapirajo. Pa ne, da bi to povzročil kakšen poseben državni odlok, pač pa enostavno ni več povpraševanja.

”Ljudje, stari manj kot 50 let pasjega mesa ne jedo. V pasjih farmah ni prihodnosti,” je povedal lastnik nazadnje zaprte farme, na kateri je bilo 170 psov, večinoma pasme korejski jindo in mastif.

Farmo je vodil več kot 40 let in kot je povedal, je zadnjih 5 ali 6 let stanje tako slabo, da je stalno razmišljal, da bo zaključil s poslom. Sedaj so mi pri tem pomagali zaposleni iz Humane Society international, živalovarstvene skupine iz Washingtona, ki mu bodo tudi pomagali, da se bo ponovno postavil na noge. Rešeni psi bodo prepeljani v ZDA, kjer bodo iskali tople domove.

To je že 17. farma, ki so jo pri tej organizaciji pomagali zapreti in jasen kazalnik, da pasje meso med ljudmi ni več sprejemljivo.