Miško išče dom

3. maja, 2020
Miško je prijazen, igriv, socializiran in lepo vodljiv pes. Star okoli pet let, razume se z drugimi psi in mucami.

Zanj skoraj vsak drug dan prejmemo izpolnjen vprašalnik za posvojitev. Nato pa po konkretnem pogovoru glede njegovih posebnosti, kar naenkrat ni več interesa.

Zato poudarjamo, Miško NI maltežan, ampak mešanček podoben pasmi maltežan. Bil je najden v precej zanemarjenem stanju tako fizično kot psihično. Zaradi neprimernega rokovanja ima zabeležen ugriz, ki se je zgodil na veterini in kasneje še ob oddaji iz zavetišča, kamor je bil vrnjen po zgolj enem dnevu. Zaradi slabe perspektive po posvojitvi smo ga namestili v začasno namestitev.

Trenutno biva pri začasni skrbnici, ki je tudi inštruktorica vadbene klinike za pse Cooldog. Ugrizov ni, zato ker nima razlogov zanje. Kljub temu zaradi preventivnih razlogov NI primeren za bivanje z majhnimi otroci. Kadar je pod stresom, kot so npr. obiski ali menjava okolja, lula v stanovanju. To težavo z začasno skrbnico rešujeta s pomočjo navajanja na plenično podlogo.

Če ste še vedno mnenja, da ste pripravljeni na posvojitev Miška izpolnite posvojitveni vprašalnik. V nasprotnem primeru pa vas prosimo, da nas ne kontaktirate, saj izbirate psa zgolj na podlagi izgleda in prikupnosti. Vanj pa najraje ne bi vložili kančka dela, energije in časa.

Zavod Muri

Kontakt: zavod.muri@gmail.com