Mlada Kim si dom deli z dvema posvojenčkoma, Roxy in Ash-om

15. januarja, 2021
foto: Anix Wolf Animal Photography
Kim si je že od malega želela psa, že kot majhna deklica je sprehajala sosedovo bernardinko. Sanje o čisto njenem psu je, kljub oviram, niso nikoli zapustile.

Najprej so bili tukaj starši, potem še najemodajalec. Pa vendar je zbrala pogum in skupaj sva odšli v zavetišče na ogled njihovih psov.

Ravno takrat je bilo tam celo leglo doma željnih mladičkov, ki so delovali kot nekakšni mešančki med nemškim ovčarjem in nobeden ne ve čem še vse. Kim si je zbrala najbolj milo, tiho in mirno psičko, ki jo je poimenovala Roxy. Skoraj vsak dan jo je obiskovala v zavetišču in se z njo povezala na v zato namenjenem ograjenem izpustu in na sprehodih po okolici.
Po borbi s starši doma in z takratnim najemodajalcem je psička končno prišla k njej. In začelo se je čudovito potovanje. Roxy je zrasla v čudovito, zelo vodljivo, nežno psičko in izjemno sopotnico, ki obožuje prinašanje žogic.

foto: Annix Wolf Animal Photography

Nekega dne sem zasledila oglas, da se oddaja leglo kužkov, ter ga poslala Kim. Hitro se je odločila, da bo eden od tistih kužkov njen. Tako je prišel v njen dom tudi Ash, ki je pa čisto nasprotje Roxy, navihan, zelo aktiven, svojeglav in vokalen.

Pa vendar skupaj tvorijo celoto in se imajo zelo lepo. Našli so svoj kotiček pod soncem, svoj dom. Kim se je tako uresničila življenjska želja po ne samo enem psu, dom je ponudila kar dvema brezdomnima kužkoma.

Če je želja po pasjem prijatelju premišljena in iskrena, je lahko tudi mladostnik odgovoren skrbnik in zgodi se najlepše potovanje.

Anja Kosi