Mlade slovenske veterinarke na pomoč živalim v Palestini

13. februarja, 2019
vir: maribor24.si
Konec meseca se tri slovenske veterinarke – Eva Tasić, Urška Petek in Alja Tufegdžič odpravljajo v Palestino, kjer bodo pomagale na lokalni kliniki za male živali in v zavetišču v Betlehemu.

Eva, Urška in Alja vse tri prostovoljno delujejo v zavodu SVSP (Skupina veterinarjev sterilizira potepuhe). Kot poroča maribor24.si, so klici za pomoč pričeli prihajati od vsepovsod. Tako se dekleta odpravljajo v Palestino, glavni namen odprave je pregledati čim več pacientov. Kot je povedala Alja Tufegdžič za maribor24.si, so stalnica sterilizacije in kastracije, saj je, poleg osveščanja, njihova glavna naloga, da se prepreči rojstva neželenih mladičev.

Ena izmed treh deklet, Eva, je v Palestini že bila in se že srečala s tamkajšnjo problematiko živali. “Ljudje na cestne živali še vedno gledajo slabšalno in zaničevalno. Žal so nemalokrat priročno sredstvo za izživljanje človeške agresije in sadizma. Ogromno je cestnih psov, ki jih preganjajo, obmetavajo s kamenjem, zastrupljajo itd. Potepuške živali veljajo za umazane, neumne, divje, nevarne,” je povedala mlada veterinarka za maribor24.si.

Več informacij in kako dekletom finančno pomagati pri odpravi pa na: https://www.facebook.com/zavodSVSP/

vir: maribor24.si