Mladička Wilfa so iz avta odvrgli pred očmi ženske, s katero sta danes nerazdružljiva

16. septembra, 2021
Usoda včasih poskrbi, da se srečata dve duši, ki sta si enostavno namenjeni. Kako drugače bi lahko komentirali zgodbo Lexie in Wilfa?

Bilo je decembra 2018, ko je 26-letna Britanka Lexie stala v prometu in zagleda pred seboj avtu, iz katerega so odvrgli nekaj majhnega in kosmatega. Najprej je mislila, da gre za zajca, toda ko je stopila ven, je v poltemi zagledala pasjega mladička pasme cockapoo!

Odpeljala ga je domov in poklicala policijo. Naslednjega dne je kuža, ki je kasneje dobil ime Wilf, pregledal veterinar in povedal, da je star 10 tednov in da ni čipiran. Organizacija Dog’s Trust je objavila fotografijo mladička, če bi se slučajno našel njegov lastnik, v primeru, da je bil Wilf ukraden. Javil se ni nihče.

”Ker ni nihče prišel po njega, je postal moj. V resnici je bil moj že od trenutka, ko sem ga našla,” je povedala Lexie, ki obožuje živali, imeti psa pa je bila njena velika želja.

A kot je ona rešila Wilfa, je kmalu tudi on rešil njo. Lexie se je namreč po šestih letih razšla s partnerjem, se preselila, potem pa je prišla še epidemija. ”V trenutkih, ko sem bila čustveno povsem na dnu, je bil Wilf tisti, ki je ohranjal rutino, ki je bil moja motivacija,” je povedala. In še, da z Wilfom ni lahko, a brez njega ne zna več živeti. Očitno je imel namreč kužek zelo težak začetek svojega življenja, saj se boji vsega in vsakogar.

A z Lexie nekako shajata in se imata, kljub Wilfovim travmam, lepo. Kot je še dejala Lexie, bo pri iskanju njenega naslednjega partnerja ključni dejavnik ta, ali bo sprejel Wilfa skupaj z njo. Drugače pač ne bo šlo.