“Moja labradorka mi je spremenila življenje – in me že večkrat rešila”

13. novembra, 2022

Britanka, ki živi z diagnozo hipermobilnega Ehlers-Danlosovega sindroma (hEDS,) je srečala labradorko Sheilo – ta ji je večkrat rešila življenje, a ne le to- pomagala ji je, da zopet zaživi.

»Sheila mi je v nekaj urah spremenila življenje,« je nedavno delila z javnostjo ponosna lastnica Zoe.

Kmalu po njenem prihodu je namreč omedlela in ko se je zbudila, jo je našla zvito ob sebi. Od takrat sta neločljivi in Zoe ve, da bo labradorka vedno ob njej. Ker je na invalidskem vozičku in ima šibke, občasno paralizirane roke, ki Sheila pomaga pobrati telefon, nosi ji blazine, Zoe pa je izjemno vesela, da ji nosi tudi obleke. Tako se ne oblači samo v široka in udobna oblačila, ampak ponovno nosi svoja najljubša oblačila po Sheilinem izboru.

Sheila je bila na usposabljanju pri Dogs for Good, zato zelo dobro ve, kaj Zoe potrebuje v določenem trenutku. Začuti celo, če je Zoe tik pred tem, da bo omedlela. Takrat labradorka vztraja, da Zoe ne vstane.

Po vsem Združenem kraljestvu je združenje Dogs for Good s svojimi psi pomagalo že preko 1800 družinam. Letno prejmejo čez 5000 povpraševanj za svoje storitve in vsakič znova se potrjuje, kako izjemno vlogo igrajo psi v naših življenjih.