Moški kaznovan s 670 evri kazni, ker je njegov pobesneli pes v parku napadel jelena

vir fotografije: https://news.sky.com/
Franch Hiribarne je bil poklican na sodišče in oglobljen potem, ko je njegov pes v londonskem Richmond parku, ki je tudi naravni rezervat jelenov, napadel enega izmed njih.

Dogodek je bil tudi ujet na kamero. Mimoidoči so skušali stopiti med živali, toda pes naj bi po njihovih besedah napadal ‘neusmiljeno’ in jelen je končal z delno odtrganim repom in drugimi globokimi poškodbami.

Ko je jelen bežal, je povrh vsega vanj trčil avto, kar je povzročilo še zlom noge. Malo kasneje so ga našli, ležečega v grmovju in morali so ga uspavati.

Kot je povedal lastnik psa, ga običajno vodi na povodcu, dokler nista dovolj oddaljena od divjadi. Takrat ga sname s povodca in po njegovih besedah naj bi se kuža prosto gibal lepo in ubogal ukaze.

”Zares sem bil šokiran nad tem, kar se je zgodilo. Od tistega dne imam Alfieja samo še na povodcu. Sodelujem tudi s trenerjem, s katerim se učiva nadzorovati pasje lovske instinkte in napredek je že viden, ” je še povedal Franch Hiribarne .

Samo od marca 2020 so v tem parku 4 jeleni umrli zaradi napadov psov, zabeleženih je bilo še 58 situacij, kjer so psi lovili čredo divjadi. Kar je po besedah tamkajšnjega načelnika veliko več kot prejšnja leta.

”Če ne veste, kako bo vaš pes reagiral v bližini jelenov ali če veste, da jih bo lovil, prostim spoštujte divjad in imejte pse na povodcih ali pa si izberite za sprehajanje kakšen drug park,” je še povedal načelnik Pete Sturgess.