Aktualno

Moški, ki rešuje pse – avgusta izide njegova knjiga, izkupiček zavetišču

foto: adobestock
Michael J. Baines je nekdanji švedski kuhar, ki se je v preteklosti boril tudi z odvisnostjo od alkohola in drog. 26. avgusta letos bo izšla njegova knjiga z naslovom »Home. Made.«, ki opisuje njegovo pot od uspešne kulinarične kariere do življenja na Tajskem, kjer je ustanovil organizacijo pod imenom »Moški, ki rešuje pse«.

Na Instagramu so sporočili, da bodo ves avtorski honorar podarili organizaciji. Tako bodo bralci z nakupom knjige neposredno podpirali zavetišče, ki ima pod svojim okriljem več kot 1000 psov, vključno z več kot 750 rešenimi psi, in približno 400 potepuškimi psi, za katere skrbijo predvsem s hrano.

V knjigi najdemo številne zgodbe o rešenih psih in njihovih novih družinah. Hkrati pa Baines razpravlja tudi o razvoju kulture hišnih ljubljenčkov na Tajskem. Organizacija zdaj zaposluje že več kot 30 oseb, ki pomagajo reševati in zdraviti pse. V knjigi pa lahko preberemo tudi o avtorjevih težavah z odvisnostjo od drog in alkohola. Po letih boja z odvisnostjo se je Baines leta 2002 odločil za nov začetek in se preselil na Tajsko. Medtem ko je nadaljeval svojo kariero kot kuhar, je ves preostali čas posvetil pomoči potepuškim psom.

Baines pravi, da gre za njegovo življenjsko zgodbo in predvsem za zgodbo o njegovih psih, ki je, kot pravi, veliko bolj zanimiva in navdihujoča od njegove.


Preberite tudi: Izšla je prva knjiga, ki jo je “napisal” pes: Od mladiča do fantiča

Izšla je prva knjiga, ki jo je “napisal” pes: Od mladiča do fantiča

error: Kopiranje teksta ni mogoče.