Aktualno

Moški skočil v zamrznjeno jezero in rešil psa, ki se je utapljal

Fotografija je simbolična
”Vodil me je instinkt,” je dejal moški, ki je rešil psa pred skoraj gotovo tragičnim koncem, potem ko je skočil za njim v zaledenelo jezero v britanskem Pontefractu.

31-letni Darcy Bell je s sosedom tekel ob obrežju jezera, ko je od tam zaslišal čudne glasove. V ledenem jezeru je opazil črnega psa in sprva mislil, da bo sam splaval na obalo. Toda opazil je, da je pes v stiski in se utaplja, takrat se je odločil ukrepati.

Stekel je do vode, skočil v jezero in rešil psa. Mimoidoči so vse skupaj posneli in Darcyja razglasili za junaka, toda sam to skromno zavrača. ”Sem atlet in navajen sem plavanja v ledeno mrzli vodi. Tega ne bi priporočal drugim, saj nekdo, ki ledene vode ni vajen, lahko doživi šok, kar je nevarno,” je ob tem dejal.

Za malega psa je bil dan srečen, kajti prav vsakdo verjetno res ne bi zabredel v ledeno vodo, sam pa bi se – v šoku, kakršnem je bil – zelo težko rešil. ”Bil sem pravi čas na pravem mestu,” je še povedal Darcy, ki je zagotovo junak za družino, ki je dobila nazaj svojega štirinožca živega in zdravega.

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.