Moški v parku odkril 80 let star pasji grob, ki ga je spravil do solz

11. aprila, 2021
ZACH MEDLIN
Zach je nekega dne v parku sprehajal svojega psa, ko je naletel na nekaj nenavadnega. Opazil je manjši okrogel kamen, ki je bil prekrit z odpadnim listjem.

Njegova psička Selena je bila sicer veliko bolj navdušena nad preganjanjem račk v bližnjem jezeru. Ampak Zacka je vseeno kamen tako zelo pritegnil in je pogledal pobližje. Odstraniti je moral še nekaj borovih iglic, da je odkril zapis “Buddie 1928-1914 – rojen kot pes, umrl kot gospod!”

Zach se je vprašal, kaj počne grob psa sredi 160 arov velikega parka?

Glede na napis, je Zach sklepal, da je moral biti Buddie svoji družini zelo pomemben in ljubljen pes. Pogrelo ga je pri srcu ob misli, da je bil Buddie v oporo svojim skrbnikom v času velike krize, ki je takrat vlada po svetu. Vsi psi si zaslužijo svoj grob, je pomislil. Vse skupaj ga je močno ganilo.

Lokalna legenda pravi, da je bil park včasih poletni tabor za skavte in da jim je bil pes Buddie maskota. Nekega dne se je fant, ki je plaval v jezeru, začel utapljati. Buddie je dečka opazil in začel lajati ter opozoril druge skavte, ki so ga lahko rešili.

Zach se je lotil raziskovanja in odkril, da je mit napačen, saj naj bi irski seter Buddie pripadal gospodu in gospe Jones, ki sta ga pogosto vodila v ta park, kjer je Buddie veselo tekal naokrog. Zato se je G. Jones, ko je Buddie poginil, odločil, da ga pokoplje v tem parku.

LORA PEPPERS

Ne glede na to, ali je bil Buddie junak skupine skavtov ali samo njegove družine, je bil očitno zelo dober pes. In simpatičen spomenik opominja nanj, tako živi še naprej.

Katjuša Rajovec, Zavod Muri