Na letu iz Ukrajine v Kanado umrlo 38 psov

Kar 200 izmed 500-tih psov je bilo pasme francoski buldog.
Oblasti v Torontu preiskujejo tragedijo, ki se je zgodila 13. junija, na sobotnem letu iz Ukrajine v Kanado.

Na letu je bilo več kot 500 psov , kar 38 jih ni preživelo. Veliko ostalih pa je bilo močno dehidriranih in bolnih. Potovali so v cargu.

Priče so na letališču v Kijevu celo posnele, kako nosijo na letalo enormno število pasjih kletk. Za primerjavo, večina kanadskih prevoznikov na letalo sprejme le dve kletki naenkrat in še to v času, ko temperature ne presegajo 29,5 stopinj Celzija.

Ukrajinski prevoznik Ukrainian International Airlines na novinarska vprašanja glede teh posnetkov ni odgovarjal, so pa podali uradno izjavo: ”UIA sodeluje z lokalnimi oblastmi , da bi ugotovili, kaj se je zgodilo in v bodoče takšne situacije preprečili.”

Zagovorniki pravic živali pravijo, da je ta primer le zadnji v vrsti in da so leti iz Ukrajine in Vzhodne Evrope polni izjemno mladih mladičkov, namenjenih za preprodajo. ”To trgovino vodijo ogromne farme psov, ki vzrejajo na stotine in tisoče psov vsako leto v popolnoma nesterilnih razmerah,” je povedal Lucas Hixton iz SPCA International.

V Kanadi je sicer donosen trg za prodajo mladičkov, vendar pa večina kupcev zmotno verjame, da so mladički vzrejeni v Kanadi. Izjemno priljubljeni so francoski buldogi, ki jih je bilo na krovu kar 200.