Na MOL so prepričani, da je v Ljubljani za pse dobro poskrbljeno

27. junija, 2019
Deposit.com
Mestna občina Ljubljana je v svojo kampanjo Človek, čuvaj svoje mesto, vključila tudi štirinožne prijatelje.

V okviru družbeno odgovorne kampanje Človek, čuvaj svoje mesto, ki jo že nekaj časa izvaja Mestna občina Ljubljana (MOL), in s katero skuša opozarjati na nesprejemljivost vandalizma in na pomen skupne skrbi za javni prostor, delijo tudi brezplačne vrečke za pobiranje pasjih iztrebkov in skušajo lastnike štirinožcev ozaveščati o pomembnosti tega početja.

V MOL so prepričani, da je v slovenskem glavnem mestu za pasje prijatelje dobro poskrbljeno. Tako jim je na voljo pet pasjih parkov. Ob Vilharjevi ulici so že leta 2010 uredili 930 kvadratnih metrov veliko pasje igrišče, še 30 kvadratnih metrov večje je zraslo leta 2013 v Štepanjskem naselju (ob Pesarski), leta 2016 pa so v Kosezah ob koseških blokih na Ulici bratov Učakar postavili park, ki meri 1.420 kvadratnih metrov. V Šmartinskem parku je igrišče veliko 1.500 kvadratnih metrov, za garažami na Clevelandski ulici pa 1.000 kvadratnih metrov.

V Tivoliju in ob četrtni skupnosti Vič so uredili tudi dve pasji stranišči na prostem, na območju MOL pa je na javnih površinah postavljenih 234 pasjih stebričkov, kamor lahko lastniki psov odlagajo pasje iztrebke. Kot pravijo na občini, lahko pasji iztrebek, pobran z vrečko, občani odložijo v posodo oziroma koš za mešane komunalne odpadke ali pa v koš za pasje iztrebke. Pojasnijo, da je namen sprehajališč, da se psi prosto gibljejo, medtem ko morajo imeti lastniki v ostalem delu parka svoje ljubljenčke na povodcu.

Uporaba pasjih parkov je v Mestni občini Ljubljana brezplačna, saj želijo z njimi spodbuditi do vseh prijazno sobivanje lastnikov psov, njihovih kosmatincev ter ostalih občanov, poudarjajo na občini in dodajajo, da jih priljubljenost pasjih parkov zelo veseli.