Aktualno

Na seznamu kandidatov za župana Toronta je tudi psička!

Seznam kandidatov na tokratnih županskih volitvah v Torontu je dolg. Med prek 100 kandidati pa najdemo tudi šestletno ovčarko Molly.

Gre za prve županske volitve po odstopu dolgoletnega župana. Mollyjin skrbnik Toby Heaps se je za kandidaturo odločil po pogovoru s svojim sedemletnim sinom. Na volitvah se z Molly poteguje za mesto župana pod sloganom »Stop solnim napadom« – proti potresanju soli na mestne ceste med zimskim obdobjem.

Mestna hiša bi z Molly sprejemala boljše odločitve

Heaps se zaveda, da pretirana uporaba soli na cestah pozimi škodi tačkam občutljivih psov, kot je Molly. V svoji kampanji pa ponuja tudi rešitve za visoke cene stanovanj, dvig davka za milijardne korporacije in prepoved fosilnih goriv za ogrevanje v novih domovih in poslovnih stavbah.

Če zmaga, namerava Molly razglasiti za častno županjo mesta, saj meni, da bi mestna hiša sprejemala boljše odločitve, če bi bila v sobi prisotna tudi žival.

Heaps se zaveda, da verjetno ne on ne Molly ne bosta prevzela županovanja Toronta. Vendar mu je dovolj védenje, da bo njegov sin vesel, ker je vsaj poskusil.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.