Najbolj prijazna evropska mesta za počitnice s psom

6. avgusta, 2021
Potovanja se zdijo zopet malce bolj dostopna. Toda ko potujemo s psom, moramo poleg ‘koronavirusnega stanja države’ upoštevati še nekaj dejavnikov.

Če namreč izbrana destinacija ni psu prijazna, nam vse drugo bolj malo pomaga.

V času epidemije je po svetovnih analizah močno naraslo lastništvo psov, mnogo izmed njih pa svoje ljubljenčke vzame s seboj povsod, seveda tudi na počitnice. Katera so psom najbolj prijazna evropska mesta, so raziskali v podjetju Good Trip Clothing.

Pogledali so, koliko psom prijaznih hotelov, restavracij in parkov ima določeno evropsko mesto. Poleg tega so upoštevali še povprečne temperature in pa – ker je raziskava namenjena Britancem – koliko ur traja polet iz londonskega letališča.

Na prvo mesto se je uvrstil Pariz. Ima kar 351 psom prijaznih hotelov in 184 psom prijaznih restavracij. Sledita Berlin in Praga, za njima pa sta se uvrstila Milano in Moskva. Čeprav ima največ psom prijaznih hotelov v Evropi mesto Rim, pa se je uvrstil šele na deseto mesto na lestvici – predvsem zaradi za pse precej visokih temperatur.

Če se pomaknemo še na dno lestvice, torej k mestom, ki so psom najmanj prijazna, pa so to po omenjeni raziskavi Monako, Valetta (Malta) in Limassol (Ciper).