Našla je osamljenega psa v ogradi, ob njem pa žalostno sporočilo

27. novembra, 2022

V Arizoni je ženska sprehajala svojega psa po parku, ko je zagledala osamljenega psa v ogradi. Kaj se je zgodilo?

Mlad mešanček je bil sredi hude arizonske vročine v ogradi, a lastnika ali znakov, da kdo skrbi zanj, ni bilo videti.

Bolj kot ga je opazovala, bolj je bila prepričana, da je pes tam sam. Bil je vročičen, dehidriran ter je obupano postopal okrog. Sklenila je, da ukrepa in že ko se mu je približala, je pokazal navdušenje nad njeno gesto. Ko pa je odprla ogrado, je stekel ven. Najprej se je ustrašila, da bo pobegnil, a hkrati jo je zasul s poljubi, in trdno je bila prepričana, da mu bo pomagala.

Nato je v ogradi našla še sporočilo, na katerem je pisalo: “Žal sem moral zapustiti hišo. Pomagajte mu.”

Vzela ga je domov, ga začela hraniti in skrbeti zanj, obenem pa tudi vzgajati in že po nekaj dneh je bil viden napredek.

Baloo je pameten fant

Baloo, kot ga je poimenovala, trenutno išče stalni dom in najbolje se bo počutil v družini, ki bo razumela njegovo težko preteklost ter bo z njegovim učenjem dosledna in potrpežljiva.

»Baloo me je naučil, kako se trdo delo izplača. Prehodil je dolgo pot, a čaka ga še nekaj dela. Potrebuje nekoga, ki mu bo zavezan in v zameno bo prejel enega najboljših in najbolj zvestih psov,” pove njegova začasna skrbnica.  Baloo je pameten fant, ki rad pokaže vse, kar pozna. A mešanec prinašalca in bokserja vsega tega ni počel ali znal, dokler ni – s tem, ko je bil rešen, dobil možnosti za to.