Nemška ovčarja skrbnici zavohala raka in ji rešila življenje

4. februarja, 2020
Linda Munkley iz Walesa je skrbnica dveh nemških ovčarjev. Zadnje mesece sta jo neprestano butala v prsi koš in prepričana je, da sta ji sporočala, da je bolna.

Po tistem, ko sta nemški ovčarki Bea in Enya pričeli z omenjenim početjem, si je 65-letna Linda redno pregledovala prsi, če bi karkoli zatipala, toda vse je zdelo v redu. Čudno pasje početje – butanje in ovohavajanje predela prsnega koša – se je dogajalo dva meseca. Po tem času pa je nekega dne Linda res zatipala bulico v prsih. Zdravniki so potrdili, da gre za precej agresivno vrsto raka, ki pa so jo k sreči ugotovili v dovolj zgodnji fazi. Psa sta ji zelo verjetno rešila življenje.

Sledilo je zdravljenje in psa sta še vedno počela vse tisto, kar prej. Toda v neki fazi kemoterapije sta nenadoma popolnoma prenehala. Linda, ki je danes uspešno ozdravljena, se sprašuje, ali je morda tisto bil trenutek, ko v njej ni bilo več rakastih celic.

”Prepričana sem, da sta Bea in Enya zavohali raka, še preden se je karkoli videlo ali občutilo. Z besedami ne morem povedati, kako sem jima hvaležna. Rešili sta mi življenje, psi so enostavno neverjetni.”