Nemški ovčar prišel iz groba, potem ko so ga lastniki kar sami uspavali in živega pokopali

18. januarja, 2021
Včasih človek zares ostane brez besed. Nemški ovčar, ki so ga lastniki kar sami uspavali in živega pokopali, je sam prišel iz groba.

Zgodba se je zgodila na severu Rusije. Lastniki so svojega 7-letnega nemškega ovčarja Kiryusha pokopali nekje v gozdu, ker naj kuža ”ne bi bil zdrav”. Ko se je ta v lastnem grobu prebudil, je pričel tavati in prišel do ceste.

Po njej se je peljala 39-letna Olga Lystseva, ko ga je zagledala. Bil je izmučen, premočen in premražen. Olga je v avtu našla nekaj hrane, ki jo je ponudila Kiryushi, nato ga je odpeljala v Kind City, najbližje zavetišče za živali.

Tam so pričeli z objavljanjem fotografij po spletnih omrežjih in kaj kmalu so se javili ljudje, ki so psa prepoznali in povedali, da prihaja iz okrožja Yemva.

Našli so se tudi njegovi lastniki, ki so povedali, da so psa uspavali, ker je bil nezdrav. Priznali so, da so mu kar sami vbrizgali zdravilo, ki naj bi ga ubilo. Nato so ga zakopali na nekem odročnem kraju. Zavetišču so se opravičili za svojo ‘napako’, da so psa zakopali živega.

Toda veterinarski pregled je pokazal, da Kiryusha nima nikakršnih zdravstvenih težav, razen tega, da je bil lačen in izmučen. ”Hvala Olgi, da mu je rešila življenje. Pes je v zavetišču zelo miren,” je za Mirror povedala Ekaterina Nimak iz zavetišča.

Psa je kmalu posvojila lokalna družina in danes se ima lepo v novem domu.

(Povzeto po Mirror.co.uk)