Aktualno

Nov pasji park Kidričevo so izdelali prostovoljci

Foto: Iva Cizerl

Pred dnevi so otvorili pasji park Kidričevo  – v neposredni bližini blokov, na območju nekdanjega kopališča Kidričevo.

“Prebivalci kidričevskih blokov so večkrat izrazili željo po izgradnji pasjega parka. Sama sem velika ljubiteljica psov, zato sem idejo  predstavila na Občini Kidričevo, ki pa je za realizacijo imela tudi posluh. Poiskali smo primeren prostor in skupino ljudi, ki je idejo prenesla v realnost,” pove Iva Cizerl.

Etnografsko društvo Kurenti Vetrovniki iz Kidričevega je pripravilo zasnovo in dela tudi izvedlo. Občina Kidričevo je poskrbela za nabavo materiala in tako so se dela v avgustu začela. “Za izgradjo so Vetrovniki porabili 200 ur prostovoljnega dela in tako z izdelavo končali ob koncu septembra,” še doda sogovornica.  Tako je bil pasji park že 30.septembra tudi uradno odprt.

Iva Cizerl in njena ljubezen

Premišljena zasnova parka

Pasji park se razteza na 900 kvadratnih metrih z veliko naravne sence.  Ločen je na dva dela, to pa zato da lastniki lahko izberejo primernejšo stran glede na velikost kužkov ali njihove potrebe.

“V predprostoru lahko lastnik varno pripravi psa na varen vstop in izstop iz parka. Pred vhodom je nameščena tabla s pravili uporabe parka, ter koši za pasje in druge odpadke,” pove Iva Cizerl in doda, da bodo pasji park brezplačno lahko uporabljale tudi pasje šole.

Za konec še doda, da upa, da se v bodoče najde tudi kdo, ki bo ustanovil društvo pasjeljubcev in da se bo s pomočjo društva krepila zavest o odgovornem lastništvu živali!

Vedno več pasjih parkov

error: Kopiranje teksta ni mogoče.