Ob cesti našel psa z ganljivim sporočilcem

21. aprila, 2020
Petletnega Siggyja je lastnik pustil ob cesti, okrog vratu pa mu je obesil ganljivo sporočilo. Našel ga je mimoidoči …

Zgodba prihaja iz Malezije, kjer je Lionel Vytialingam po opravljenih nakupih med vožnjo domov ob cesti opazil prestrašenega psa. Ustavil je avto in se približal psu, kateremu je okrog ovratnice viselo sporočilce. Lionel je upal, da bo tam prebral podatke njegovega lastnika, vendar pa je našel vse prej kot to. Takole je pisalo:

”Mojemu lastniku je zelo žal, da me je moral zapustiti, toda ne zmore več skrbeti zame. Zelo mi je žal za to in mislim, da njemu tudi. Prosim, vzemi me domov. Prosim naj bom del tvoje družine. Prosim imej me rad. Sem, goldendoodle, star sem pet let. Sem zelo prijazen in nikoli nisem nikogar ugriznil. Sem dober čuvaj, ki bo ves dan stal pred tvojimi vrati in opozoril na vsak prihod. Dokler mi ne boš rekel, da je dovolj. Ali če osebo zelo dobro poznam, takrat tega ne delam. Znam pa tudi nekaj trikcev! Upam, da me boš sprejel. Z ljubeznijo, Siggy.”

Pismo je najditelja Lionela pustilo v solzah in odločil se je, da bo psa odpeljal domov, kjer ga je umil in v celoti poskrbel zanj. Ker se Siggy z njegovim domačim, posvojenim psom Sammom mi ujel, je Siggyja sprejel Lionelov brat, s katerim so v tesnih stikih.