Ob slovesu Ferijevega psa Goldija, sta Ditka in Feri ustvarila novo pesem

6. oktobra, 2021
Pisatelj in pesnik Feri Lainšček se je letos poslovil od svojega dolgoletnega štirinožnega prijatelja Goldija. Skupaj z Ditko sta ustvarila novo pesem.

Feri Lainšček in Ditka sta oba velika ljubitelja štirinožnih prijateljev. O tem, kdo dela družbo Ditki, smo pred časom v reviji Moj pes že pisali v pogovoru s to simpatično pevko. 

Feriju pa je vse do letos družbo delal njegov ljubi Goldi, ki je za vedno odšel za mavrico. Takrat se je rodila ideja za pesem »Teci, še teci, moj kuža«.

»Goldi je bil moj prvi pasji prijatelj. Zaradi neprijetne izkušnje v otroštvu sem se namreč bal psov. Rečem lahko, da je bil na nek način tudi moj terapevtski pes, saj sem ob njem ta strah premagal. Skupaj sva preživela trinajst let in doživela veliko lepega. Rad me je spremljal na sprehodih v naravo pa tudi v kavarnah se je zmeraj dobro počutil. Ko se je poslovil, sem ga zelo pogrešal in sem bil kar nekaj časa prepričan, da ga ne more nihče nadomestiti. Zdaj imam že nekaj mesecev novega pasjega prijatelja. Ime mu je Seven in že veselo teka po Goldijevih stopinjah,« je povedal Feri Lainšček.

Feri in Ditka  sta se v skupnem delu spomnila na vse kužke, ki jih ni več tu, a ostajajo v naši srcih. Pesnik je Goldiju v spomin zapisal pesem, kateri je Ditka dodala melodijo. »Med ustvarjanjem glasbe za pesem Teci, še teci, moj kuža, branjem zapisov in zbiranjem fotografij, me je ves čas spremljal moj bernski planšar Bowie, ki je vame naselil še toliko večji občutek topline in hvaležnosti, da je tu z mano,« je še povedala Ditka.