Aktualno

Od danes pasja vodstva po rimski Ljubljani

Foto: A. Peunik, MGML (https://mgml.si/)

Mestni muzej Ljubljana v juniju in septembru pripravlja dobrodelna pasja vodstva po rimski Ljubljani. Termini tega poletja so trije, vselej ob sobotah, ob 10. uri: 4. junij, 20. avgust in 3. september. V muzeju upajo, da so izbrali dneve, ko ne bo ‘pasje vroče’.

Namen programa je, da bi ljudem v njim domačem okolju in med vsakdanjim prijetnim sprehajanjem psov približali poznavanje rimske dediščine našega mesta, psičkom pa zagotovili socializacijo in prijetno druženje s pasjimi vrstniki.

Od strokovnega vodstva do dobrodelnosti

Projekt Po sledeh Emone v pasji družbi so v Mestnem muzeju Ljubljana začeli izvajati v letu 2018, ki je bilo posvečeno evropski kulturni dediščini. Letos bo to že četrta sezona, vmes jim je namreč zagodla korona.

Vsekakor gre za zelo uspešen projekt, nad katerim so udeleženci prijetno presenečeni. Še posebej lepega odziva obiskovalcev so bili deležni tudi zato, ker je projekt v želji pomagati tudi drugim živalskim prijateljem v zadnjih letih postal dobrodelen.

Na srečanjih zbrana prostovoljna sredstva ali pasjo hrano, pripomočke ter igrače v jeseni podarijo zavetišču Horjul.

Življenje psov v Emoni

»V pasji družbi si ogledamo vseh deset točk Arheološkega parka Emone, obenem pa se pogovarjamo, kako je bilo s psi v Emoni, v zasebnih hišah, kje so bili odkriti njihovi ostanki, katere pasme so gojili v rimskem čas, itd.« v muzeju pojasnjujejo, kako bodo potekala vodstva.

V Mestnem muzeju Ljubljana so psi dobrodošli v pritličju in v muzejski kavarni. V razstavne prostore pa jih še ne vabijo. Izjema so psi vodniki.

To je trenutni seznam psom prijaznih in psom dostopnih muzejev

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.