Aktualno

Odgovorno lastništvo: Številke nikogaršnjih mačk gredo v tisoče – številne v mukah

Foto: DZZŽ Nm
Dolenjska se, tako kot drugi deli Slovenije, srečuje s problematiko zapuščenih živali. Številke nikogaršnjih mačk ne gredo več v stotine, temveč v tisoče, številne od njih životarijo in umirajo v mukah zaradi poškodb, bolezni in drugih tegob, poročajo z Društva za zaščito živali Novo mesto.

Rešitev je enostavna: dosledne sterilizacije in kastracije, s katerimi uravnavamo populacijo nikogaršnjih mačk, hkrati pa s tem omogočimo kvalitetnejše življenje posamezni živali.

Sterilizacija mačke stane manj kot hrana za leglo mladičev

Ker se približuje sezona zapuščenih mladičkov mačk, v društvu ponovno opominjajo ljudi na odgovornosti, ki jih prinese lastništvo ljubljenčka in jih spodbujajo, da pripomorejo k zmanjšanju problematike zapuščenih živali.

Promocijsko sporočilo

Cena ni več izgovor – sterilizacija stane manj kot zaloga kvalitetne hrane za leglo mladičkov. Marsikje pa lokalne skupnosti v duhu spodbujanja odgovornega lastništva celo temu namenijo sredstva. Seznam dolenjskih občin, ki sofinancirajo sterilizacije in kastracije lastniških mačk (in psov) najdete na spletni strani DZZŽ Novo mesto.


Preberite tudi: Problem mačk je, da jih je preveč. In rešitev? Rešitev je pri ljudeh!

Problem mačk je, da jih je preveč. In rešitev? Rešitev je pri ljudeh!

error: Kopiranje teksta ni mogoče.