Opozorilo vsem lastnikom psov: Kaj se je zgodilo v Bohinju?

29. julija, 2022

Na uredništvo smo prejeli opozorilo, vezano na nedavni sobotni popoldanski primer, ki se je zgodil slovenski lastnici avstralskega ovčarja na sprehodu v Bohinju, na poti okoli jezera, natančneje od hostla do kampinga.

Nič hudega sluteča lastnica je po besedah pošiljatelja imela psa na povodcu. “Ko je prišla v bližino kampinga, se je pes začel čudno obnašati (nenadoma bil brez moči, se začel tresti, visoka vročina …). Lastnica je psa, misleč da gre za vročinske krče, začela hladiti z vodo. Na pomoč ji je priskočila
angleška turistka – veterinarka. Ni kazalo najbolje. Kasneje je pes le
nekoliko oživel, vendar čez nekaj trenutkov ponovno padel v enako
stanje kot prej.”

Lastnici se je takoj napotila nazaj proti Ljubljani, saj v Bohinju ni našla veterinarske pomoči. V Ljubljani je njen pes, z visoko vročino ostal hospitaliziran v veterinarski kliniki. Sledil je pregled, v njegovi krvi pa so, kot pravi, našli sledi mamila. Z lastnico psa so skupaj nato ugotovili , da je njen pes na sprehodu verjetno zaužil mamilo, odvrženo v alu foliji.

Ali na PU Kranj beležijo prijave, ki bi se nanašale na odvržene
snovi, škodljive za živali, ne vemo – je pa sporočilo poslano tudi na policijo.

Opozorilo pa ni odveč – vedno imejte pse na povodcu in tudi na očeh. Podobni primeri so namreč že beleženi, pred leti je psička zaužila mamilo s tem, ko je pojedla nekaj (morda bruhanje) na Metelkovi  v Ljubljani.